Πάσχα 2013 στο Αμπελικό

Οι κατανυκτικές βραδιές της Μεγάλης Εβδομάδας, οι χαρμόσυνες Αναστάσιμες ακολουθίες, ο στολισμός του επιταφίου αλλά και δυσάρεστα γεγονότα χαρακτήρισαν το φετινό Πάσχα στο χωριό. Καθ’ όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας οι πιστοί παρακολούθησαν τις ακολουθίες με κατάνυξη και δέος για τα Σωτήρια Πάθη του Χριστού. Την Μεγ. Πέμπτη μετά την ακολουθία των Αγίων Παθών νέοι του χωριού ξενύχτησαν ώστε να δημιουργήσουν έναν επάξιο στολισμό για τον επιτάφιο ενώ τους συνόδευαν γυναίκες που έψελναν το μοιρολόι. Να ευχαριστήσουμε σε αυτό το σημείο τον «Ανθοδετικό οίκο Παλαιολόγου» τον Χαράλαμπο Κρεκούκια και τη σύζυγο του Ραφαέλα όπου εδώ και αρκετά χρόνια έτσι και φέτος αναλαμβάνουν τη δωρεά όλων των λουλουδιών του επιταφίου. Το μοιρολόι επίσης το έψαλλαν το μεσημέρι της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής, ενώ σήμαινε πένθιμα η καμπάνα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Δυστυχώς να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια της Αναστάσιμης ακολουθίας, την ώρα που οι πιστοί βρίσκονταν στην εκκλησία για να ακουστεί το Χριστός Ανέστη συνέβη ένα δυσάρεστο γεγονός που σημάδεψε εκείνο το βράδυ: άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι της συγχωριανής μας Γιαννούλας Γερακέλλη και απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό και όλα τα κοσμήματα.

Στο τέλος της Αναστάσιμης λειτουργίας προσφέρθηκαν σε όλους τους εκκλησιαζόμενους τα πασχαλινά αυγά, ενώ ο ομοχώριος μας Γεώργιος Αν. Βερβέρης ερχόμενος από την Αυστραλία πρόσφερέ προς όλους ένα μεγάλο καλάθι με 12 κιλά σοκολατένια αυγά.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ambelos logo

Εορτολόγιο

Μετάφραση - Translate

Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish