ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΑΝΤΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΦΤΕΡΟΥ

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 στο Πνευματικό Κέντρο Αμπελικού, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και συναυλία υπό τη διεύθυνση του γνωστού διδασκάλου μουσικής (σαντουριού) κ. Δημήτριου Κοφτερού όπου μαζί με τους μαθητές του, έπαιξαν παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια.

Ο κ. Δημήτρης Κοφτερός γεννήθηκε στο Νεοχώρι «Μπορό» περιοχής Πλωμαρίου Λέσβου το 1951. Με το σαντούρι και τη μουσική ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1978. Δάσκαλός του ο γνωστός δεξιοτέχνης του σαντουριού, Τάσος Διακογιώργης. Από το 1980 ασχολείται επαγγελματικά με το σαντούρι. Συμμετείχε ως τακτικό μέλος στην ορχήστρα του συγκροτήματος «Ελληνικοί χοροί Δώρα Στράτου» από το 1984 ως το 1999. Συμμετείχε σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και σε μουσικολογικά συνέδρια. Συμμετείχε σε προγράμματα παραδοσιακής μουσικής στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και πήρε μέρος σε διάφορες δισκογραφίες.

Ο κ. Κοφτερός μαθαίνει εδώ και δύο χρόνια στο Νεοχώρι την τέχνη του σαντουριού αφιλοκερδώς σε πολλά παιδιά της επαρχίας Πλωμαρίου. Για τη προσφορά του αυτή στο τόπο μας τιμήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο από τον εφημέριο του χωριού με ειδική πλακέτα. Λόγω της συναυλίας, κατά τη φετινή εκδήλωση παρέστησαν και αρκετοί κάτοικοι των γειτονικών χωριών και ιδίως από το Νεοχώρι. Μετά την εκδήλωση μοιράσθηκε σε όλο τον κόσμο φαγητό και ντόπιο κρασί.

ambelos logo

Εορτολόγιο

Μετάφραση - Translate

Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish