ΑΞΙΟΣ!

xeirotonia presviterou

Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ο ομοχώριος μας κ. Νικόλαος Βαλάκος.

Με πανηγυρική λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε, το Σάββατο 13 Αυγούστου στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Αμπελικού η χειροτονία εις πρεσβύτερον του ομοχώριου μας ιερέα Νικόλαου Βαλάκου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ Ιάκωβος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεώς μας και με τη συμμετοχή πληθώρας πιστών.

Ο χειροτονηθείς πρεσβύτερος πατήρ Νικόλαος Βαλάκος πρώην αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας, και ιεροψάλτης του ιερού ναού Άγιου Θεόδωρου Παγανής είναι έγγαμος και προέρχεται από ιερατική οικογένεια, εγγονός του αείμνηστου ιερέως Ιωάννου Βαλάκου και δισέγγονο του αείμνηστου ιερέως Αντωνίου Βαλάκου οι οποίοι υπηρέτησαν το ναό μας (πατήρ και υιός) 102 χρόνια. Επίσης και ο πατέρας του πατήρ Νικολάου Βαλάκου υπηρέτησε ως ιεροψάλτης του ναού μας αλλά και γραμματεύς της τότε κοινότητας Αμπελικού.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο νέος Ιερέας μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε ευχές από όλους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο χειροτονηθείς πρεσβύτερος μοίρασε ως αναμνηστικό δώρο στους πιστούς την εικόνα του Αγίου Νικολάου και προσέφερε τράπεζα στην αίθουσα της εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ Ιάκωβος εις τον λόγο του τόνισε ιδιαίτερα την ανιδιοτελή πρόθεση, το ζήλο και την αγάπη του χειροτονηθέντα στην ιεροσύνη. Τον τοποθέτησε στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Αθανασίου Μυτιλήνης να κάνει την πρακτική εξάσκηση, ώστε όταν το κρίνει ο Μητροπολίτης να τον κατευθύνει ως επικουρικό ιερέα σε ενορίες της Μητροπόλεως.

Ευχόμαστε ολόψυχα ΑΞΙΟΣ! Έτη πολλά και ευλογημένα καλή δύναμη επί τη άρση του σταυρού της ιερωσύνης, την από Θεού ενίσχυση και σκέπη ώστε να ευαρεστήσει «Θεό και ἀνθρώποις».

Εκ του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αμπελικού

ambelos logo

Εορτολόγιο

Μετάφραση - Translate

Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish