25 ΦΟΡΕΙΣ του νησιού μας για τον δρόμο Αμπελικού - Σταυρού

25 foreis tou nisiou mas gia to dromo ampelikou stavrou

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου της Επιτροπής (25 φορέων) με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη με θέμα τον επαρχιακό δρόμο Αμπελικού - Σταυρού.

Εκ μέρους των 25 φορέων στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου κ. Αρμμενάκας, οι τοπικοί Πρόεδροι των χωριών Αμπελικού κ. Μελιγωνίτης, Βρίσας κ. Παράκοιλας, Νεοχωρίου κ. Αθανασέλλης, Σταυρού κ. Παλαιολόγος καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων Ακρασίου κ. Βερβέρης, Αμπελικού κ. Καμπούρης, κ. Καρλαγάννης, και κ. Κακάμπουρας, Βρισάς κ. Παράκοιλας, Νεοχωρίου κ. Καλδέλης και Σταυρού κ. Παλαιόλογος. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντης της Περιφέρειας κ. Γιώργος Σπανέλλης.

Η Επιτροπή κατέθεσε το υπόμνημα 25 φορέων του νησιού και ζήτησε ενημέρωση για την εξέλιξη της μελέτης και τις προοπτικές για την χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βαλσαμίδης τόνισε ότι η υλοποίηση του έργου αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μια και πρόκειται για έναν οδικό άξονα που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Λέσβου. Ο κ. Βαλσαμίδης δεσμεύτηκε για την έγκριση της οριστικής μελέτης μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς και στην ολοκλήρωση των κτηματολογίων έως το τέλος του έτους, οπότε και η μελέτη θα είναι πλήρης. Για το θέμα της χρηματοδότησης του έργου ανέφερε στην Επιτροπή ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Περιφερειακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ που προγραμματίζεται να γίνει μέσα στο 2017, προκειμένου να εξασφαλιστούν πιστώσεις για την υλοποίηση οδικών έργων. Στην κατεύθυνση αυτή γίνονται ήδη ενέργειες από την Περιφερειάρχη κα. Χριστιάνα Καλογήρου.
Τέλος συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση στην περιφέρεια στις αρχές του νέου έτους.

ambelos logo

Εορτολόγιο

Μετάφραση - Translate

Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish