Εορτή του Αγίου Νικολάου 2012

Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Νικολάου στο Αμπελικό, λόγω των καταστροφικών συνεπειών της θεομηνίας παρότι δεν είχε την ίδια μεγαλοπρέπεια άλλων ετών με την παρουσία φιλαρμονικής, στρατιωτών και αρκετού κόσμου με πολλά λεωφορεία. Ωστόσο οι πιστοί είχαν την ιδιαίτερη ευλογία και χαρά να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του Άγιου Νικολάου που έφερε ο Παν. αρχιμ. Κύριλλος Συκής για να ενισχύσει τους πιστούς στις δύσκολες στιγμές που περνά η ενορία τους.

Την εορτή του Αγίου Νικολάου τίμησαν με τη παρουσία τους ο Παν. αρχιμ. Κύριλλος Συκής ηγούμενος της Ι. Μονής Προφήτου Ηλία Μυτιλήνης, ο παν. Αρχ. Μιχαήλ Τυρωπόλης ηγούμενος της Ιεράς Μονής Δαμανδρίου και ο αιδ. Πατήρ Δημήτριος Βούρος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στο κήρυγμα που απηύθυνε ο αρχ. Κύριλλος μιλώντας για το δράμα της Θεομηνίας που έπληξε το χωριό, ενθάρρυνε τους ενορίτες του Αμπελικού προτρέποντάς τους να ακολουθήσουν τα νάματα της πίστεως, της καρτερίας και της υπομονής. Τέλος ο Εφημέριος της ενορίας ευχαρίστησε όλους τους ιερείς, τους πιστούς και ιδιαιτέρως τον αρχ. Κύριλλο που έφερε το τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου.

Φέτος ο κόσμος ήταν πολύ λιγότερος από κάθε χρονιά και τούτο οφείλεται στην κακή κατάσταση του δρόμου και της στενότητας αυτού, ώστε να μην είναι δυνατή η προέλευση λεωφορείου προς την εκκλησιά του χωριού, με αποτέλεσμα να ακυρώσουν τα πρακτορεία τον ερχομό λεωφορείων.

ambelos logo

Εορτολόγιο

Μετάφραση - Translate

Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish