«Αμπελος» πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 2012

ampelos programma koinofeloys ergasias 2012

 

Με τη βοήθεια της «Ηλιαχτίδας» και προσωπικά της κ. Ανδρεαδέλλη εδώ και δύο μήνες εργάζονται κάτω από τις οδηγίες της «ΑΜΠΕΛΟΥ» δύο εργάτες από την Αγιάσο, η κ. Δέσποινα Τακιδέλλη και ο κ. Στρατής Λάλας. Κατά τις πρώτες ημέρες υπήρχε και άλλος εργάτης ο κ. Παναγιώτης Σουφλιάς ο οποίος και αποχώρησε. (Σχετικό άρθρο για το πρόγραμμα.)

Πρώτο έργο
Έγινε ο ελαιοχρωματισμός του Κοινοτικού Καταστήματος και η αποκατάσταση των κιγκλιδωμάτων του.

Δεύτερο έργο
Ακολούθησε ο καθαρισμός του Πύργου του Αμπελικού από μπάζα και σκουπίδια, ο οποίος έγινε κάτω από την επιστασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, διότι ο Πύργος (15ου ‐16ου αιώνα) είναι διατηρητέο μνημείο.
 
Τρίτο έργο
Ο εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του Αθλητικού Κέντρου καθώς και ο καθαρισμός από σκουπίδια του δάσους γύρω από το Αθλητικό Κέντρο.
 
Τέταρτο έργο
Ακολούθησε ο ελαιοχρωματισμός των εξωκκλησιών Παναγίας και Αγίας Άννας καθώς και του κελιού όπου δεκαπεντίζουν οι πιστοί τον Αύγουστο.
 
Τα επόμενα έργα αφορούν το φυσικό περιβάλλον.
Ακολούθησε ο καθαρισμός του ποταμού στην περιοχή «Παναγιούδα» και «Περασιά» ενώ τώρα γίνεται καθαρισμός εντός του οικισμού Αμπελικού.
Μέχρι στιγμής έχουν ξοδευτεί πάνω από 300 κιλά χρώμα, εκ των οποίων τα 50 παραχωρήθηκαν από το Δήμο Λέσβου για των ελαιοχρωματισμό του Κοινοτικού Καταστήματος και τον οποίο ευχαριστούμε. Τα υπόλοιπα αγοράστηκαν από την «ΑΜΠΕΛΟ».
 

ambelos logo

Εορτολόγιο

Μετάφραση - Translate

Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish