Κοπή Βασιλόπιτας Συνδέσμου Εθελοντών Πυροσβεστών Νομού Λέσβου

vasilopita

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ο Σύνδεσμος Εθελοντών Πυροσβεστών Νομού Λέσβου (Σ.Ε.ΠΥ.ΝΟ.Λ.) έκοψε τη βασιλόπιτά του στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Αμπελικού, με τη συμμετοχή όλων των εθελοντικών κλιμακίων της νήσου.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο χωριανός μας, εφημέριος του Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου πατήρ Ευστάθιος Μεταξής, ο οποίος και συνεχάρη όλους τους εθελοντές

Εκ μέρους των αρχών παρέστησαν:

Ο Διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μυτιλήνης ο κ. Μιχάλης Λαζάρου και ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πλωμαρίου κ. Tσουβαλάς.

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Λέσβου κ. Δημήτριος Μαυραντώνης, ο Δήμαρχος Πλωμαρίου κ. Δημήτριος Βαρβαγιάννης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλός κ. Σταύρος Πολίτης, ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Πλωμαρίου.

Ο xωριανός μας κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, Αντιπρόεδρος της Σ.Ε.ΠΥ.ΝΟ.Λ. και πρόεδρος του εθελοντικού κλιμακίου Μυτιλήνης ανέγνωσε τα μηνύματα που απέστειλαν όλοι οι Βουλευτές του νησιού καθώς και ο Νομάρχης Λέσβου.

Πρώτος μίλησε ο Πρόεδρος της Σ.Ε.ΠΥ.ΝΟ.Λ. κ. Βαγγέλης Βουνάτσος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρισταμένους και ευχαρίστησε όσους συνδράμουν στο Σύνδεσμο, παρουσίασε τους σκοπούς του σωματείου και επίσης ανέφερε τη πρόθεση του σωματείου να στηρίξει την Ομάδα Εθελοντών του Αμπελικού «Η ΑΜΠΕΛΟΣ». Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν τον σύνδεσμο .

Μετά, το λόγο πήρε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης κ. Μιχάλης Λαζάρου ο οποίος συνεχάρη τον σύνδεσμο και εξέφρασε τη βούληση να σταθεί αρωγός και φέτος σε κάθε ανάγκη του. Επίσης συνεχάρη ιδιαιτέρως τον πιο ηλικιωμένο Εθελοντή κ. Αντώνιο Εγγλέζο, σύζυγο της χωριανής μας Αφροδίτης Εγγλέζου, δίνοντάς του τιμητική πλακέτα με το έμβλημα της πυροσβεστικής.

Το λόγο πήρε έπειτα ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Νομού μας κ. Δημήτριος Μαυραντώνης, ο οποίος συνεχάρη όλους τους εθελοντές και εξέφρασε τη βούλησή του να συμπαρασταθεί ακόμη περισσότερο στη προσπάθεια αυτή. Επίσης συνεχάρη και την Εθελοντική Ομάδα του χωριού μας και διαβεβαίωσε ότι θα εξασφαλίσει τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού αυτοκινήτου της «ΑΜΠΕΛΟΥ»

Λόγο απηύθυναν ακόμα ο Δήμαρχος Πλωμαρίου κ. Δημήτριος Βαρβαγιάννης, ο οποίος και συνεχάρη τους εθελοντές καθώς επίσης και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Σταύρος Πολίτης.

Εκ μέρους του τοπικού συμβουλίου χαιρετισμό απηύθυνε ο τοπικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Καρλαγάνης, ο οποίος και ευχαρίστησε τον Σ.Ε.ΠΥ.ΝΟ.Λ..

Τέλος το λόγο πήρε ο εφημέριος της ενορίας π. Ευστράτιος Κακάμπουρας, ο οποίος ευχαρίστησε και εκ μέρους της Ομάδας Εθελοντών Αμπελικού τον Σύνδεσμο για την επιλογή τους να κόψουν τη βασιλόπιτα στο χωριό μας, αλλά και για την προσφορά υλικού. Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν την Εθελοντική Ομάδα Αμπελικού και τους προσέφερε δώρο από μια εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Ο Σύνδεσμος Εθελοντών Πυροσβεστών Λέσβου πρόσφερε στην Εθελοντική Ομάδα Αμπελικού «Η ΑΜΠΕΛΟΣ» τέσσερις πυροσβεστικές στολές, τέσσερα ζεύγη άρβυλα, τέσσερα πυροσβεστικά κράνη, καθώς και 50 μέτρα ειδικής πυροσβεστικής μάνικας. Η Ομάδα Εθελοντών Αμπελικού τους ευχαρίστησε, και έδωσε στο πρόεδρο αυτής δώρο μια εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε φαγητό, κέρασμα του Συνδέσμου για όλους τους παρισταμένους.

ambelos logo

Εορτολόγιο

Μετάφραση - Translate

Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish