Γιορτή ρητίνης 2014 με μαστίχα από πεύκο

mastixa ritinis

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στο πνευματικό κέντρο Αμπελικού έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση για τη ρητίνη, που διοργανώνει κάθε χρόνο η εθελοντική ομάδα “ΑΜΠΕΛΟΣ”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του νέου προέδρου του τοπικού Συμβουλίου Αμπελικού κ. Ραφαήλ Μελιγωνίτη. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο λαογράφος κ. Νικόλαος Βαλάκος ο οποίος επιτυχώς ανέπτυξε το θέμα “Η ιστορία της ρητίνης στο Αμπελικό''. Ακολούθησε η παρουσίαση σε οθόνη προβολής των νέων εκθεμάτων που προστέθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στο μουσείο ρητίνης.

Η ευχάριστη έκπληξη της φετινής εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση ενός νέου προϊόντος, μαστίχας από ρητίνη πεύκου που παρασκεύασε η ''ΑΜΠΕΛΟΣ'' μαζεύοντας στοιχεία από παλιούς ρετσινάδες . Η συνταγή είναι καθαρά τοπική, χωρίς κανένα χημικό στοιχείο και ελπίζουμε να γίνει το φυσικό προϊόν του Αμπελικού, το οποίο θα εκτείθεται στο μουσείο ρητίνης. Μάλιστα μοιράσθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι από τη πλούσια και αρωματική γεύση της. Είναι γνωστό ότι η ρητίνη του πεύκου έχει αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση, βοηθά στη θεραπεία παθήσεων του γαστρεντερικού και πεπτικού συστήματος.

Στο τέλος της εκδήλωσης η “ΑΜΠΕΛΟΣ” πρόσφερε φαγητό σε όλους τους παρευρισκομένους.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

ambelos logo

Εορτολόγιο

Μετάφραση - Translate

Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish