Το Αμπελικό επισκέφτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου

episkepsi athanasiou ampeliko

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου επισκέφθηκε το Αμπελικό ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου. Είναι η δεύτερη επίσκεψη του στο χωριό μας, η πρώτη ήταν στις δύσκολες μέρες της θεομηνίας της 1ης Δεκεμβρίου του 2012, όπου με δική του παρέμβαση χρηματοδοτήθηκε η Περιφέρεια Bορείου Aιγαίου και ο Δήμος Λέσβου και αποκαταστάθηκαν τα σημεία του οδικού δικτύου που είχαν υποστεί ζημιές σε πολλά μέρη του νησιού μας καθώς και στον επαρχιακό δρόμο Μεγ. Λίμνης-Αμπελικού-Ακρασίου.

Τον κ. Υπουργό συνόδευαν ο κ. Αντιπερειφερειάρχης Στρατής Κύτελης, ο πρόεδρος του περειφερειακού Συμβουλίου κ. Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κυριάκος Πετρέλλης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στρατής Καραγεωργίου καθώς και ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Στρατής Αρώνης.

Αφού εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και ξεναγήθηκαν στο μουσείο ρητίνης έπειτα ανέβηκαν στην πνευματικό κέντρο της εκκλησίας όπου ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αμπελικού κ. Ραφαήλ Μελιγωνίτης αφού καλωσόρισε τον Υπουργό στο χωριό μας μίλησε για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μελέτη του δρόμου Αμπελικού-Σταυρού και τόνισε ότι πρέπει άμεσα να δοθεί μια λύση ώστε η μελέτη να είναι έτοιμη για να εισαχθεί στο νέο χρηματοδοτικό πακέτο.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Σταυρού κ. Παναγιώτης Παλαιολόγου ο οποίος επισήμανε ότι είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα το όλο θέμα αλλά και να αποκατασταθούν οι ζημιές που μένουν ακόμα στο δίκτυο Σταυρού-Βατερών. Στη συνέχεια μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Στρατής Κυτελής ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα κάνει ότι είναι δυνατό για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς και ο πολιτικός μηχανικός της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Δημήτρης Μαλιαρός, ο οποίος ανέλυσε το όλο θέμα του δρόμου Αμπελικού – Σταυρού και των υπολοίπων τμημάτων που είχαν υποστεί ζημιές από τη θεομηνία και που θα πρέπει άμεσα να επισκευαστούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι και πάλι θα είναι δίπλα στα χωριά μας, «δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια και οι υποσχέσεις, θα μιλήσουν οι πράξεις μου» ανέφερε.

Τέλος, η εθελοντική ομάδα “ΑΜΠΕΛΟΣ” απένειμε τιμητική πλακέτα στον Υπουργό εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμπαράσταση και την αγάπη που έδειξε στο χωριό μας κατά τη θεομηνία του 2012. Αμέσως μετά παρατέθηκε τραπέζι στον κ. Αθανασίου και στη συνοδεία του.

ambelos logo

Εορτολόγιο

Μετάφραση - Translate

Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish