Εορτή Αγίου Νικολάου Αμπελικού 2014

agios nikolaos ampelikou

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου η ενορία μας τίμησε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον πολιούχο και προστάτη του χωριού μας Άγιο Νικόλαο. Τον τόνο της εορτής έδωσε πριν από μια εβδομάδα ο σημαιοστολισμός του χωριού όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τίμησαν με τη παρουσία τους οι ιερείς: π. Παναγιώτης Βαζλαδέλλης από το Ακράσι, π. Λάζαρος Αναστασίου από την Αγιάσο, π. Δημήτριος Βούρος από το Μεγαλοχώρι, και π. Χαράλαμπος Γιουβανάκης από το Παλαιοχώρι, επίσης παραβρέθηκαν και τίμησαν τη πανήγυρη ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης και ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου κ. Μανώλης Αρμενάκας. Μετα τον εσπερινό προσφέρθηκε σε όλους τους πιστούς τσάι στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μας.

Την ημέρα της πανήγυρης λάμπρυναν με τη παρουσία τους τη Θεία λειτουργία, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Δαμανδρίου πατήρ Μιχαήλ Τυροπώλης και ο εφημέριος της ενορίας του Κάτω Χάλικα Μυτιλήνης π. Γρηγόριος Πολύμος ο οποίος και εκφώνησε με ιδιαίτερο ζήλο και κάθε ιεροπρέπεια τον πανηγυρικό λόγο της εορτής.

Πλήθος πιστών, ιδιαίτερα από τη γύρω περιοχή, αλλά και με λεωφορεία από τη Μυτιλήνη και από άλλα μέρη του νησιού τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του αγίου Νικολάου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η καθιερώμενη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, την οποία σήκωναν όπως και πέρυσι δύο παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Πολυχνίτου.

Στο τέλος της πανήγυρης ακολούθησε δεξίωση για όλο τον κόσμο στο πνευματικό κέντρο της ενορίας, όπου το εκκλησιαστικό συμβούλιο πρόσφερε τον καφέ και τους παραδοσιακούς λουκουμάδες σε όλους τους πιστούς.

Στο τέλος της πανηγύρεως ο εφημέριος της ενορίας εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαρίστησε τους ευσεβείς προσκυνητές, τους ιερείς, τους ιεροψάλτες, τη Φιλαρμονική Πολυχνίτου και τη υπεύθυνη της φιλαρμονικής Μαρία Καλογήρου, καθώς και όλους όσους βοήθησαν αθόρυβα με οποιοδήποτε τρόπο στον ευπρεπισμό του ναού στον στολισμό της εικόνος, και γενικά σε όλη την οργάνωση της πανήγυρης.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. κ. Ιάκωβος πλαισιωμένος απο τον αρχιμανδρίτη Νικόλαο Κουντουρέλλη και τον αρχιδιάκονο Παναγιώτη Αναστασέλλη, οι οποίο ήρθαν να προσκυνήσουν και να λειτουργήσουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

ambelos logo

Εορτολόγιο

Μετάφραση - Translate

Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish