ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου το χωριό μας τίμησε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον πολιούχο και προστάτη του χωριού μας Άγιο Νικόλαο. Τον τόνο της εορτής έδωσε πριν από μια εβδομάδα ο σημαιοστολισμός του χωριού όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Την ημέρα της εορτής λάμπρυναν με τη παρουσία τους ο καλλικέλαδος πατήρ Παναγιώτης Ιωακείμ από τη Καλλονή, που με τη φωνή του στο ψαλτήρι έδωσε ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια στην πανήγυρη, δημιουργώντας μια εξαίσια χορωδία με τη συνοδεία της Μοναχής Νεκταρίας, των ιεροψαλτών Παναγιώτη Κουνιαρέλλη από το Ακλειδιού, και των ιεροψαλτών από το χωριό μας, Βαλάκου Νικολάου, Καρλαγάνη Παναγιώτη, Κουρουλή Γεωργιού και Ραφαήλ Μελιγωνίτη, που επίσης λάμπρυναν τη πανήγυρη, και οι ιερείς Παναγώτης Τραγάκης από το Ακλειδιού και Εμμανουήλ Μανωλέλλης από το Πλωμάρι. Ακόμη πλήθος πιστών, ιδιαίτερα από τη γύρω περιοχή, αλλά και με λεωφορεία από τη Μυτιλήνη και από τον Πολυχνίτο. Επίσης είχαν έρθει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Πολυχνίτου, καθώς και το Δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου.

Το λόγο της ημέρας κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης. Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, την οποία σήκωναν όπως και πέρυσι δύο παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Πολυχνίτου.

Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση για όλο τον κόσμο στο πνευματικό κέντρο, όπου ο πατήρ Δημήτριος Βούρος από το Μεγαλοχώρι είχε στείλε ένα καζάνι φαγητό. Τους καφέδες πρόσφερε ο εορτάζων κ. Νικόλαος Καρλαγάννης, τους δε λουκουμάδες ο εορτάζων επίτροπος του Ναού κ. Νικόλαος Ψωμαδέλλης.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην πανήγυρη του Αγίου Νικολάου και εύχεται σε όλους ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

ambelos logo

Εορτολόγιο

Μετάφραση - Translate

Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish