Σύσκεψη για το δρόμο Αμπελικού - Σταυρού στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Την Τετάρτη 2 Μαΐου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το δρόμο Αμπελικού – Σταυρού με τον Περιφερειάρχη κ. Νάσο Γιακαλή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

οι Πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων Αμπελικού κ. Ξανθούλα Βαλάκου, Ακρασίου κ. Νικόλαος Καρπέλλης, Σταυρού κ. Παναγιώτης Παλαιολόγος,

οι εκπρόσωποι των Πολ. Συλλόγων Αμπελικού οι κ. Καρλαγάνης Παν., Καρλαγάνης Νικόλαος, Πολ. Συλλόγου Αυστραλίας κ. Βερβέρης Νικόλαος, Πολ.Συλλόγου Ακρασίου κ. Βερβέρης Ξ. Γεώργιος, Πολ. Συλλόγου Σταυρού κ. Βερβέρης Ν. Γεώργιος, ο τοπικός σύμβουλος Αμπελικού κ. Καρλαγάνης Ν. Παν. καθώς και ο εφημέριος του Αμπελικού.

Το πρόβλημά έγκειται πάλι στην περιβαλλοντική μελέτη. Το κοινό αίτημα ήταν να τελειώσει επιτέλους η περιβαλλοντική μελέτη σε συνεργασία βέβαια των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας του ΥΠΕΧΩ και του υπεύθυνου μελετητικού γραφείο του έργου.

Η σύσκεψη κράτησε περίπου μια ώρα. Ο κ. περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς, ότι έχουν μειωθεί κατά 20.000 κυβ.μ. περίπου τα μπάζα (165.000 κυβ.μ.), και ότι εάν το γραφείο που έχει αναλάβει τη μελέτη τηρήσει τις εντολές των υπευθύνων μηχανικών της περιφέρειας ο δρόμος θα γίνει γρήγορα.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι έχει κρατηθεί από την Περιφέρεια το συγκεκριμένο ποσό που χρειάζεται ο συγκεκριμένος δρόμος από το ΕΣΠΑ.

Συμπέρασμα: Χρειάζεται άμεσα από το μελετητικό γραφείο να γίνουν οι απαιτούμενες διακριτικές αλλαγές κάτω από τις προτάσεις της περιφέρειας και του ΥΠΕΧΩ ώστε και να είναι το έργο συμβατό με τα οικονομικά και περιβαλλοντικά πλαίσια αλλά και να προλάβει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΡΕΞΙΜΟ

ambelos logo

Εορτολόγιο

Μετάφραση - Translate

Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish